main logo
3926

Mandat de arest preventiv pe numele lui Botnari: De ce este învinuit

După ce fostul democrat Constantin Botnari a publicat un video pe YouTube în care a declarat că nu se ascunde și este dispus să colaboreze cu autoritățile, PCCOCS a venit cu o reacție.

Mandat de arest preventiv pe numele lui Botnari: De ce este învinuitColaj: știri.md

Potrivit procurorilor, pe numele acestuia a fost emis mandat de arest preventiv, transmite Știri.md.

Acesta este cercetat penal de procurorii PCCOCS într-un dosar anunțat de instituție prin comunicatul de presă din 19 dec. 2021

- depășirea atribuțiilor de serviciu și instigarea la falsificarea actelor publice de către acesta, comise în iunie 2019, în privința fostului director al Agenției Servicii Publice, la indicația cetățeanului Vladimir Plahotniuc,  pentru ca să obțină buletine de identitate și pașapoarte de călătorie, cu încălcarea prevederilor legale, pentru persoane din anturajul învinuitului Plahotniuc. 

Astfel, în cadrul acestui dosar, învinuitul Constantin Botnari a fost citat pentru ca să participe la ședința de judecată de aplicare a arestului. Totuși, acesta a cerut amânarea ședinței, pentru ca să poată participa în persoană.

În acest sens, avocații acestuia au depus o cerere, care a fost acceptată de instanța de judecată, în vederea asigurării drepturilor acestuia. Luni, 17 ianuarie 2022, urmează să aibă loc ședința amânată la solicitarea acestuia. 

Procurorii PCCOCS vor întreprinde în continuare acțiunile legale impuse de lege, cu respectarea drepturilor procesuale ale acestuia, inclusiv prezumpția nevinovăției, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, ulterior trimiterii dosarului în judecată.

Citește și: Botnari, alias Borsetka: Sunt cu familia în UK. Din presă am aflat că sunt cercetat și căutat

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării