6 aug, 2019 14:04
410
0
Mămicile din diasporă au marcat Săptămâna Mondială a Alăptării
6 aug, 2019 14:04
410
0

Pentru al doilea an consecutiv, Clubul Mămicilor moldovence din Portugalia își dau întâlnire pentru a socializa, a-ți împărtăși experiențele despre alăptare, sarcină și creșterea copiilor, marcând astfel Săptămâna Mondială a Alăptării.

Au organizat o ședință foto cu genericul „Mămica alăptează, anul 2019” și au imortalizat momente unice cu pruncii lor în burtică sau în brațe, transmite Știri.md cu referire la Ea.md.

„Am dorit să-l facem mai diferit în așa fel ca să putem încuraja mămicile și viitoarele mămicii să continue alăptarea în public indiferent de impedimentele care apar. Le încurajăm să continue alimentația la sân a copiilor care este foarte importantă atât pentru făt cât și pentru mamă, în prima perioadă postpartum”, spune Natalia Botnari, una dintre protagoniste.


Au invitat mai multe mame din comunitate de moldoveni, gravide sau cu bebeluși, iar pe burtici au avut parte de body ART creativ realizat de o alta mămica gravidă – Angela Gologan. Mamele cu copii mai măricei și-au împărtășit experiența alăptării, au vorbit despre încetarea alăptării și au făcut schimb de impresii.


„A fost o zi memorabilă pentru toți, deoarece am reușit să realizăm un proiect fotografic de suflet și, cel mai important, că toate am mers acasă cu ceva mai mult decât am venit. Mămicile au ieșit din zona lor de confort și au ales să fie machiate și coafate de alte mămici din comunitate: Olesea Dinga, Elena Radu, Iulia Barskih, lucru pentru care le mulțumim. Poate cel mai important, copiii au avut ocazia să mai exerseze limba română, iar mamele să-și aducă aminte de țară”, mai spune Natalia.


Mămicile din diaspora moldovenească din Portugalia au marcat Săptămâna Mondială a Alăptării 2019 (Foto)

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter