main logo
3749

Mama bebelușului abandonat, bârfită de crimă în 2016: Reacția Poliției

Mama bebelușului găsit acum câteva zile în extravilanul satului Cristești este învinuită că în 2016 și-ar fi aruncat un alt copil la gunoi.

Mama bebelușului abandonat, bârfită de crimă în 2016: Reacția PolițieiFoto: Publika.md

Informații precum că femeia ar fi autoarea unei pruncucideri în 2016 sunt distribuite de internauți în mediul online, transmite Știri.md.

"Prin târg se zvoneşte că mămica care regretă că a abandonat nou-născutul în vie în 2016 ar fi avut o altă depresie post-natală! Cât durează totuşi aceste depresii? Atunci a regretat și i-au dat copilul, acum regretă enorm şi tot o să întoarcă bebeluşul în familie şi tot aşa, da? De soarta acestor copii nu ne pasă ? Nu?", a scris o internaută.

Postarea a adunat zeci de comentarii și critici la adresa mamei și autorităților care n-ar proteja copii.

Contactată de Știri.md, ofițerul de presă al IP Nisporeni, Cristina Vicol, ne-a spus că informațiile distribuite pe rețelele de socializare sunt false, precizând că nu au legătură cazurile, iar localitățile sunt diferite.

"Informația este falsă, iar cazul din anul 2016 nu are legătură cu această femeie", a explicat Cristina Vicol.

Totodată, ofițerul de presă ne-a mai spus că mama care și-a abandonat copilul în vie a fost însărcinată în anul 2018, însă la 8 săptămâni a avut un avort spontan.

Știri.md amintește că nou-născutul a fost găsit în seara zilei de 5 iulie pe un câmp după ce mama acestuia l-a născut și l-a abandonat.

Menționăm că în 2016 un caz cutremurător a avut loc în satul Lăpuşna, raionul Hânceşti. Un bărbat, care căuta metal la gunoiştea din localitate, a dat peste cadavrul unui bebeluş.

Potrivit oamenilor legii, corpul neînsufleţit al bebeluşului de circa 6 luni abia de se zărea de sub mormanele de gunoi de la marginea satului Lăpuşna.

Procuratura Generală a precizat că, în intervalul anilor 2018-2020, organele de urmărire penală au investigat 8 cauze penale pornite pentru pruncucidere. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării