main logo
11457

MallDova: Ultima verificare antiincendiară a fost făcută în 2017

Unul dintre cele mai mari mall-uri din Chişinău a venit cu un anunţ pe pagina de Facebook privind securitatea centrului comercial. Precizarea este făcută în contextul îngrijorărilor vizitatorilor după tragedia de la Kemerovo, Rusia.

MallDova: Verificarea antiincendiară a fost făcută în 2017MallDova: Verificarea antiincendiară a fost făcută în aprilie 2017

Administratorii anunţă că singurul centru comercial de nivel european din Republica Moldova, edificiul Shopping MallDova a fost gândit, proiectat și construit astfel încât fiecare angajat și vizitator al centrului comercial să se afle în deplină siguranță. 

Tot ei anunţă că echipa de implementare a proiectului a aplicat bunele practici în domeniu, respectând cele mai înalte standarde internaționale de calitate și prevederile legislației naționale în vigoare.

Totodată, ultimul control antiincendiar al mall-ului avut loc în urmă cu un an.

„În prezent, Shopping MallDova își desfășoară activitatea respectând normele legale și se supune controalelor regulate din partea autorităților, iar siguranța vizitatorilor rămâne prioritatea numărul 1 a centrului comercial. Dovadă este cel mai recent control al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale, efectuat în perioada 28 martie - 04 aprilie 2017, care a stabilit că sistemul antiincendiar funcționează eficient și corespunde tuturor cerințelor în vigoare. Totodată, în conformitate cu regulamentul intern al centrului comercial, zilnic are loc verificarea stingătoarelor amplasate la fiecare etaj, dar și a sistemului antiincendiar", se menţionează într-un comunicat al mall-ului din Chişinău.

La fel, sursa menţionată precizează că personalul centrului comercial este instruit să reacționeze în cazuri excepționale, iar agenții de pază participă la training-uri și lecții tactice, fiind pregătiți să facă față diverselor amenințări și situații de urgență. 

„Trimestrial, angajații responsabili de securitatea și sănătatea muncii organizează simulări pentru testarea pregătirii fiecărui angajat în caz de situații excepționale și desfășoară o serie de controale interne. Mai mult decât atât, în cadrul Shopping MallDova sunt formate grupuri benevole de pompieri, care se antrenează constant, pentru a asigura buna funcționare a centrului comercial și pentru siguranța vizitatorilor", conchid administratorii mall-ului din Capitală.

Citește și:

Imagini dramatice: Cum arată acum mall-ul din Kemerovo

Tragedia din Kemerovo. Avertismentul pompierilor din R. Moldova

Tragedia din Kemerovo. Surse: Numărul morţilor, mai mare

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării