main logo
374

Majoritatea cetăţenilor consideră că reformele în Moldova sunt ineficiente

Majoritatea cetăţenilor consideră că reformele în Moldova sunt ineficiente.

Sondaj: Reformele din R. Moldova sunt ineficienteMajoritatea cetăţenilor consideră că reformele în Moldova sunt ineficiente.

Acestea sunt rezultatele sondajului de opinie, prezentate miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia Infotag, de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Moldova.

Astfel, 48,3% din respondenţi au declarat că reformele în ţară nu prea sunt eficiente, iar 22,9% susţin că acestea sunt absolut ineficiente. Circa 22% consideră că reformele sunt puţin eficiente şi aproape 1% susţin că ele sunt foarte eficiente.

Sondajul arată că 34,3% din respondenţi apreciază pozitiv reforma administraţiei publice locale, 31% - reforma educaţiei, 29,8% - reforma ştiinţei, 27,8% - reforma administraţiei centrale, 25,3% - reforma justiţiei. În acelaşi timp, 77,2% din respondenţi au apreciat negativ reforma sistemului de pensii. De reformele în domeniul economiei sunt nemulţumiţi 71,3% din cei chestionaţi, de reformele în domeniul medicinii - 69,9%, iar reformele în domeniul sistemului bancar desfăşurate în anii 2012-2014 sunt apreciate negativ de 63,2% din respondenţi.

Aproximativ 12% dintre cetăţeni consideră că reforma Guvernului va contribui la îmbunătăţirea mediului de afaceri, 41,4% - doar parţial, 27,8% - nu va avea un impact pozitiv, iar 18,8% nu au putut răspunde la această întrebare.

Marea majoritate (85%) a cetăţenilor nu sunt de acord cu majorarea vârstei de pensionare, chiar dacă li se oferă în schimb o majorare a pensiei.

Sondajul a fost realizat în perioada 20 noiembrie - 2 decembrie pe un eşantion de 1.181 de persoane din 79 de localităţi. Marja de eroare este de 3%.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării