main logo
520

Maidanezii din Chișinău ar urma să fie sterilizați. Promisiunea lui Codreanu

Câinii fără adăpost din Capitală ar urma să fie, în sfârșit, sterilizați. Cel puțin, asta a promis primarul interimar Ruslan Codreanu, care a vorbit despre crearea unui serviciu municipal în acest sens.

Maidanezii din Chișinău ar urma să fie sterilizați. Ce zice Codreanu

Centrul ar urma să fie deschis în aproximativ o lună, astfel încât să se treacă la un proces masiv de sterilizare, transmite Ştiri.md cu referire la Agora.

„De circa patru luni s-a depus efort la crearea serviciului municipal care să se ocupe de problema câinilor maidanezi. Se duce lucrul la construirea volierelor, iar cabinetul medical, în proporții de 80%, a fost deja echipat. Urmează să procurăm medicamentele și să obținem autorizația de la ANSA pentru a începe să activăm. Centrul va avea și condiții post-operatorii. De asta construim voliere noi, venim cu medicamente, ustensile medicale. Nu va fi un centru ultramodern”, a declarat Ruslan Codreanu.

Primarul interimar a declarat că aici câinii vor fi sterilizați, iar mai apoi - eliberați. Iar cei care suferă de rabie ar urma să fie eutanasiați. „Capacitatea va fi mică. Noi nu prevedem crearea unui adăpost, fiindcă asta nu va rezolva problema câinilor maidanezi. Nicio țară din lume nu are un adăpost cu mii de câini. Ei sunt mult prea mulți ca să-i ținem acolo. Scopul nostru este să avem un centru de sterilizare. Până acum, se mergea pe sterilizarea unui grup mic de maidanezi, ceea ce nu rezolva problema. Dacă faci sterilizarea animalelor, trebuie s-o faci masiv timp de trei luni, ca să sterilizezi 2-3 mii de câini.  Ei se înmulțesc mult prea repede”, a explicat acesta.

Potrivit primarului interimar, Consiliul Municipal a alocat în acest an un milion de lei pentru amenajarea terenurilor destinate câinilor fără adăpost. Totuși, construcția centrului va fi posibilă datorită suportului unui companii private.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării