main logo
5234

MAIB: Recompensă de 1 milion de lei pentru cei care au informații despre hoți

Moldova Agroindbank oferă un milion de lei pentru cei care dețin informații despre hoți.

MAIB: Recompensă de 1 milion pentru cei care au informații despre hoți

Cel puțin asta scrie într-un comunicat plasat pe pagina oficială a băncii, transmite Știri.md.

"Banca anunţă un fond de recompensă de 1.000.000 de lei potenţialilor informatori pentru furnizarea datelor care ar contribui la reţinerea infractorilor şi recuperarea bunurilor furate. Informaţiile pot fi furnizate la adresa urgente@maib.md sau la numerele de telefon mobil +373 69268348 ori +373 68093777.

De asemenea, menţionăm că pe lângă asigurarea măsurilor suplimentare de securitate, serviciul casete de siguranţă urmează a fi reformat conform celor mai bune practici bancare internaţionale.

Ţinând cont de situaţia extrem de complexă referitor la acest caz, precum şi de caracterul sistemic al MAIB în sectorul bancar din Republica Moldova, banca încurajează toate părţile - autorităţi, presa, lideri de opinie - să dea dovadă de maximă prudenţă şi echidistanţă în expunerile privind acest subiect. 

MAIB, la rândul său, va  asigura o comunicare transparentă cu clienţii, dar şi cu întreaga opinie publică, în măsura în care să nu prejudicieze ancheta. Astfel, în cel mai scurt timp, banca va lansa o pagină dedicată subiectului, unde vor fi publicate răspunsuri la cele mai frecvente întrebări.

Declarăm că această experienţă, deşi regretabilă, ne face mai puternici ca niciodată, fortificându-ne procesele şi activitatea la toate nivelurile: de securitate şi integritate, instituţional şi ca echipă. 

MAIB activează în regim normal, prestând întregul portofoliu de produse şi servicii bancare, onorându-şi în totalitate obligaţiunile faţă de clienţi", se arată în comunicatul oficial.

Amintim că, în noaptea de cinci spre șase iulie, una dintre filialele băncii MAIB a fost spartă, iar hoții au furat 84 de casete de siguranță, cauzând un prejudiciu de aproape 30.000.000 de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării