main logo
5413

Maia Sandu: Vaccinul este o soluție. Noua tulpină e periculoasă pentru tineri

Da, vaccinul este o soluție, dar vaccinul nu o să rezolve în două săptămâni problema, avem tulpini noi de virus, aceste tulpini sunt mai agresive, gradul de contaminare este mai mare, sunt afectați și oameni de o vârstă mai medie.

Sandu: Vaccinul este o soluție. Noua tulpină e periculoasă pentru tineriColaj: știri.md

Cel puțin aceasta a declarat președinta R. Moldova, Maia Sandu, pentru Moldova Liberă, transmite Știri.md.

Președinta susține că noua tulpină este periculoasă nu doar pentru vârstnici, dar și pentru tineri, deoarece atacă repede organismul:

„Sistemul nostru medical evident este la limita puterilor. Rugămintea mea cea mare este pentru toți cetățenii să aibă mare grijă, să fie vigilenți și să respecte regulile. Sper foarte mult, în câteva luni, cu ajutorul vaccinului, să putem să îmbunătățim semnificativ situația, dar până atunci e tare important ca să protejăm viețile oamenilor”, a declarat Maia Sandu.

Președintele R. Moldova a reiterat și faptul că își dorește ca cetățenii să poată alege din tipurile de vaccin cel pe care și-l doresc, iar acest proces de aducere a vaccinului în țară durează. Mai mult, echipa președintelui au discutat și cu Ambasada Rusiei, privind vaccinul Sputnik-V și dacă Federația Rusă are în plan să doneze și Moldovei vaccinul, însă deocamdată nu este vreun răspuns în acest sens.

„Cu mare greu am reușit să ajungem la înțelegere ca AstraZeneca să permită aducerea vaccinului prin donația românească și mâine prin platforma COVAX. Prin COVAX vom primi donație 20%, dar putem să negociem și prețuri mai mici, cel puțin am început aceste discuții, dar asta înseamnă în fiecare zi să te ocupi de vaccin și ne ocupăm, pentru că, așa cum ați zis și Dvs., este mai multă deschidere în raport cu mine, pentru că eu pot să sun oameni cu funcții înalte și fac acest lucru, pentru că vaccinul este acum cea mai mare necesitate. Și vreau să le spun cetățenilor să aibă mare grijă, pentru că ei arată foarte rău în aceste zile”, a conchis Maia Sandu.

Știri.md amintește că premierul interimar, Aureliu Ciocoi, spune că Republica Moldova este în pragul declanșării unui lockdown. Numărul mare de infectări cu virusul SARS-COV-2 determină autoritățile să examineze scenariul instituiri repetate a stării de urgență pe tot teritoriul Republicii Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării