main logo
4789

Maia Sandu s-a întâlnit cu locuitorii a două sate din raionul Florești

Președinta Maia Sandu a discutat ieri cu locuitorii satelor Mărculești și Izvoare din raionul Florești despre dezvoltarea comunităților.

Maia Sandu s-a întâlnit cu locuitorii a două sate din raionul FloreștiFoto: presedinte.md.

„În satul Mărculești, Florești, oamenii sunt încrezători cu privire la viitorul european al țării noastre și puterea noastră de a moderniza Moldova. O localitate complet gazificată, cu acces la apă pentru toate gospodăriile, în care toate străzile sunt iluminate și există un sistem de colectare a gunoiului - arată, în primul rând, ce înseamnă când oamenii harnici, implicați, cărora le pasă, pun umărul la dezvoltarea comunității”, a specificat Maia Sandu, transmite Știri.md.

Președinta a mai spus că Guvernul oferă programe de sprijin și a amintit de programul „Satul European” prin intermediul căruia, anul trecut, a fost reparat acoperișul grădiniței. 

„Însă rezultatele și transformarea în bine a unei localități se face prin cooperare între localnici, autorități locale și autorități centrale”, a subliniat Maia Sandu. 

Aflându-se în satul Izvoare, șefa statului a remarcat că fiecare localitate are bogățiile sale. 

„Obiectivul nostru este să îmbunătățim condițiile de trai în sate, iar programul „Satul European” urmează acest obiectiv - în comuna Izvoare s-au alocat peste cinci milioane de lei pentru renovarea gimnaziului”, a mai afirmat Maia Sandu. 

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării