main logo
3227

Maia Sandu: Nu există niciun pericol pentru niciuna dintre mitropolii

Președintele R. Moldova Maia Sandu, califică drept fals faptul că PAS ar intenționa să interzică Mitropolia Moldovei, și spune că declarațiile deputatului PAS, Vasile Șoimaru, „nu au nimic cu realitatea”.

Maia Sandu: Nu există niciun pericol pentru niciuna dintre mitropoliiColaj: Știri.md

În cadrul unui video, șefa statului a menționat că nu există niciun pericol pentru niciuna dintre mitropolii, nici pentru Mitropolia Moldovei, nici pentru Mitropolia Basarabiei, transmite Știri.md.

„Nu există niciun pericol pentru niciuna dintre mitropolii, nici pentru Mitropolia Moldovei, nici pentru Mitropolia Basarabiei. Dimpotrivă, în acești patru ani noi am făcut mai mult decât oricine pentru a promova pacea și buna înțelegere între aceste mitropolii. Avem relații bune și cu una și cu alta. De fiecare dată, și când mă întâlnesc cu Mitropolia Moldovei și atunci când mă întâlnesc cu Mitropolia Basarabiei, le transmit acest mesaj că avem nevoie de unitate și de pace, de dragul cetățenilor din Republica Moldova. Le mulțumesc pentru contribuția lor la dezvoltarea societății noastre și la păstrarea acestei păci. Declarațiile deputatului nu au nimic cu realitatea, noi am promovat și vom promova în continuare pacea și morala creștină”, a declarat Maia Sandu.

Știri.md amintește că deputatul PAS, Vasile Șoimaru, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că țara noastră ar putea să se dezică în curând de Mitropolia Moldovei, care este, de fapt, a Federației Ruse. Asta după ce zeci de preoți ai Mitropoliei Moldovei au mers în „pelerinaje” la Moscova.

„Iată cum ei singuri își bagă gâtul în jug. Cui îi trebuiește asta? Organele noastre dacă vor lucra bine eu cred că vor rezolva problema asta la numai aterizarea lor pe aeroport. (...) Eu cred că acum, în toamna asta, problema mitropoliilor se va rezolva”, a mai spus Vasile Șoimaru. 

Ulterior, Vasile Șoimaru a declarat că cele spuse, privind interzicerea activității Mitropoliei Moldovei, este doar părerea sa personală, detașată de opinia PAS. Totuși,  Partidul Acțiune și Solidaritate s-a disociat de declarația deputatului Șoimaru.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării