main logo
559

Maia Sandu, la Gala Profesorilor: Viața nu poate fi trișată

Împreună cu voi am pus atunci fundamentul moral al sistemului nostru, fundament fără de care nicio altă măsură tehnică nu are șanse. Ați predat copiilor noștri cea mai importantă lecție: aceea că viața nu poate fi trișată.

Maia Sandu, la Gala Profesorilor: Viața nu poate fi trișatăFoto: gov.md

Declarația a fost făcută de premierul Maia Sandu, la Gala Profesorilor, transmite Știri.md.

Premierul țării, a mulțumit profesorilor pentru că au luptat împreună cu ea împotriva corupției.

"E vorba de momentul zero al luptei anticorupție, și anume stoparea fraudei la bacalaureat din 2013. Lumea asociază acel moment cu persoana mea dar aș vrea să se știe că acel moment vi se datorează vouă, profesorilor onești, exasperați că școala ajunsese o piață de diplome second-hand.

Am auzit atunci apelul vostru, am făcut ce putea să facă un ministru, dar voi, stimați profesori, ați fost alături de cei onești, cei care prețuiesc munca și nu lenea, cei care prețuiesc onestitatea și resping frauda, cei care aduc științele în sala de clasă pentru a lumina mințile tinerilor noștri împreună cu lumina sufletului onest, a meritului și a dreptății", a declarat Maia Sandu.

Totodată, Maia Sandu a promis că va curăța țara de hoți.

"Rezultatele încep să se vadă și sunt optimistă: din ce în ce mai mulți oameni resping hoția și frauda în viața societății, iar eu, ca premier vă promit azi un lucru: ne-ați votat să curățăm țara, ei bine țara o vom curăța, până la capăt. Am făcut împreună primul pas înspre însănătoșire și vom face și alți pași împreună, pentru tinerii Republicii Moldova", a mai spus premierul.

De asemenea, prim-ministra a declarat că cunoaște despre condițiile dificile în care muncesc dacălii.

"Condițiile dificile în care munciți se datorează în primul rând lipsei resurselor și nicidecum faptului că nu vă recunoaștem contribuțiile. Lucrăm la soluții care să vă ajute să faceți lucrurile mai bine, în condiții mai bune și cu recompense pe măsura eforturilor depuse și performanțelor înregistrate.

Munca guvernului este și va fi pe măsura speranțelor pe care ni le punem în voi: vreau să fiți siguri că nu este minut în care să nu ne gândim, împreună și cu partenerii noștri de dezvoltare, cum să vă oferim condițiile ca aceste speranțe să devină realitate.

Obligația noastră e să vă oferim siguranța zilei de mâine, să vă ocrotim, să creştem încrederea între părinți şi profesori, prin cooperare şi înțelegere, nu prin constrângere, pe baza respectului pe care ni-l datoram unul altuia. Vă mulțumesc pentru munca dvs!", a conchis Maia Sandu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării