main logo
3045

Maia Sandu îndeamnă Biserica să promoveze integrarea în Uniunea Europeană

„Statul nu se poate băga în treburile Bisericii”. Astfel a comentat Maia Sandu scrisoarea expediată de Mitropolitul Vladimir Patriarhului Kirill, în care șeful Mitropoliei Moldovei se plânge pe sprijinul „tot mai mare” al Chișinăului pentru Mitropolia Basarabiei și îi reproșează inclusiv „abandonarea” Mitropoliei Moldovei de către Patriarhia Rusă.

Maia Sandu îndeamnă Biserica să promoveze integrarea în UEFoto: Esp.md

„Cred că toată lumea trebuie să contribuie la obiectivul țării, la interesul național al țării și la interesul cetățenilor, care este astăzi pacea și integrarea europeană, pentru că în UE Republica Moldova va fi protejată, va fi la adăpost, dacă pot să-i spun așa, va avea această șansă să se dezvolte”, a spus Maia Sandu în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecții” de la Vocea Basarabiei, transmite Știri.md.  

Potrivit Maiei Sandu, inclusiv Biserica trebuie să fie aliniată la acest obiectiv, care înseamnă de a asigura binele pentru țară și oamenii săi. 

„Interesul nostru este ca societatea să nu fie divizată, să fie coeziune socială și, respectiv, ca noi cu toții, inclusiv Biserica, să contribuim la menținerea păcii și a unei țări libere, în care cetățeanul să se simtă protejat”, a declarat șefa statului. 

Amintim că Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Vladimir, i-a adresat o scrisoare Patriarhului Kirill al Moscovei și Întregii Rusii, pe 5 septembrie. 

„Mitropolia Basarabiei, sprijinită deschis de Patriarhia Română, de Republica Moldova și România, a demonstrat că este o forță care nu mai poate fi oprită și care, se pare, că dorește și va obține restabilirea drepturilor sale istorice, iar Mitropolia Chișinăului și a Moldovei este doar un element secundar și inutil pe scena religioasă, socială și culturală a țării noastre”, se notează în scrisoare.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării