main logo
984

Maia Sandu, după ședința CSS: Procuratura este în vacanță și la propriu, și la figurat

Din păcate, Procuratura este în vacanță și la propriu, și la figurat.

Maia Sandu: Procuratura este în vacanță și la propriu, și la figuratFoto: știri.md

O declarație în acest sens a fost făcută de președintele țării, Maia Sandu, după ședința Consiliului Suprem de Securitate privind măsurile întreprinse de către organele abilitate referitor la prevenirea riscului eschivării persoanelor acuzate de la răspunderea penală în cazurile de corupţie mare, transmite Știri.md.

"Am discutat la această ședință despre măsurile pe care le întreprind organele responsabile pentru a preveni fuga din țară a unor personaje care sunt anchetate în dosare de corupție mare. Pentru a aborda acest subiect am invitat reprezentanții procuraturii. 

Din păcate, Procuratura este în vacanță și la propriu, și la figurat. În pofida faptului că au fost invitați responsabilii PG, PA și PCCOCS, s-a prezentat doar un reprezentant al PG, celelalte două procuraturi nu au fost prezente", a declarat Maia Sandu.

Președinta țării s-a arătat deranjată de faptul că mai multe personaje implicate în acte de corupție mare au părăsit R. Moldova, iar Procuratura Generală nu atestă progrese la acest capitol.

"Vedem lipsă de progrese din partea organelor statului R. Moldova, organelor Procuraturii, pentru readucerea lor în țară, sancționarea și tragerea la răspundere a acestor persoane. De exemplu mai multe persoane din gruparea Plahotniuc au reușit să fugă din țară. Este vorba despre Plahotniuc, Botnari, Andronachi, Cavcaliuc etc. Am văzut că a plecat din țară și Platon...

Am încercat să aflăm astăzi răspunsuri de la reprezentanții Procuraturii, ce fac pentru ca să prevină eschivarea de la fuga din țară a persoanelor implicate în corupție. Procuratura spune că procedurile sunt de vină și nu pot aplica măsuri de restricționare a deplasării pentru că PG vrea să respecte procedurile. 

Noi nu înțelegem de ce în cazul unor arestări a oamenilor de afaceri, a profesorilor, de exemplu, procedurile nu încurcă, iar în cazul dosarelor de corupție mare, în cazul hoților de bani mari procedurile încurcă. Nu am primit argumente convingătoare sau informații liniștitoare din partea organelor procuraturii", a subliniat Maia Sandu.

Amintim că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat pentru astăzi, 10 august, o nouă ședință a Consiliului Suprem de Securitate.

În cadrul ședinței a fost examinată situaţia privind măsurile întreprinse de către organele abilitate referitor la prevenirea riscului eschivării persoanelor acuzate de la răspunderea penală în cazurile de corupţie mare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării