main logo
1580

Maia Sandu, despre situația din țară: Vă îndemn să evităm deplasările

Președinta Maia Sandu a transmis un mesaj de mulțumire pentru toți cei care s-au implicat la lichidarea consecințelor ploilor abundente de ieri, 14 septembrie.

Maia Sandu, despre situația din țară: Vă îndemn să evităm deplasărileImagine simbol

„Le mulțumesc salvatorilor, pompierilor, polițiștilor, carabinierilor, soldaților, drumarilor, medicilor, primarilor și tuturor celor care au fost la datorie fără încetare și dat o mână de ajutor oamenilor aflați în primejdie din cauza ploilor abundente de sâmbătă. Îi mulțumesc și fiecărui cetățean care a sărit în ajutor la nevoie”, a spus șefa statului, transmite Știri.md.

Șefa statului a menționat că autoritățile au lucrat toată noaptea acolo unde a fost nevoie de pomparea apei din gospodăriile inundate, deblocarea drumurilor și înlăturarea consecințelor intemperiilor, mai ales în centrul și sudul țării. 

„Din păcate, pentru astăzi, la fel, se așteaptă ploi torențiale, de aceea vă îndemn să evităm deplasările care pot fi amânate. Să avem grijă unii de alții”, a punctat președinta Maia Sandu.

Știri.md amintește că Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prelungit Codul Portocaliu de instabilitate atmosferică și pentru astăzi, 15 septembrie. În acest context, în țară se așteaptă scurgeri intensive pe pante, cu formarea viiturilor rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe bazinele hidrografice.

Echipele Primăriei, care au lucrat non-stop, vor rămân în teren și în continuare pentru a gestiona efectele acestor intemperii.

Citește și: RTEC avertizează: Din cauza ploilor, traficul rutier poate fi afectat

Citește și: Misiuni de lichidare a consecințelor ploilor: Peste 300 de intervenții

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării