main logo
1265

Maia Sandu, despre cazul tânărului omorât de sportivi la club

Lidera PAS, Maia Sandu, şi-a expus opinia pe marginea cazului în care un tânăr din Chişinău a fost omorât în faţa unui club din Chişinău de către un grup de indivizi, printre care luptători K-1.

Maia Sandu, despre cazul tânărului omorât de sportivi la club

"Astăzi a fost înmormântat Serghei Bejenari, tânărul bătut cu bestialitate în noaptea dinspre 18 spre 19 mai 2018 și decedat pe 25 mai, fără a ieși din comă. Din nefericire, astfel de decese au loc tot mai des în țara noastră, fie prin implicarea directă a organelor de forță, ca în cazul tânărului Brăguța, fie prin inacțiunea și disfuncționalitatea instituțiilor statului. Abia pe 25 mai, după decesul lui Serghei Bejenari și mediatizarea cazului de către soția decedatului și de presă, a fost inițiată o cauză penală, chiar dacă poliția a sosit la fața locului imediat după bătaie. Polițiștii nu au inițiat procedurile legale de cercetare a cauzei, nu au reținut vinovații imediat, nu au reacționat nicidecum după comunicarea cu medicii care l-au operat pe tânăr. Martorii și presa spun că responsabili de acest deces sunt sportivii Mihai Pârgău și Aurel Ignat, prieteni ai deputatului Constantin Țuțu și Dorin Damir, cu care sunt văzuți împreună într-o serie de fotografii comune”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Maia Sandu a afirmat că "tergiversarea iniţierii procedurilor legale ne face să ne întrebăm dacă nu cumva s-a încercat muşamalizarea cazului datorită legăturii inculpaţilor cu Partidul Democrat şi prieteniei sportivilor cu Constantin Ţuţu”.  

"Şi Constantin Ţuţu, şi Dorin Damir au fost implicaţi şi în alte cazuri răsunătoare: împuşcarea cetăţeanului Alexei Veretco şi a omului de afaceri Sorin Paciu în Pădurea Domnească. Procesul de condamnare a lui Constantin Ţuţu este tergiversat deja de 6 ani”, a subliniat lidera PAS.  

"Cerem Ministrului de Interne să ofere explicații privind lipsa de reacție promptă a poliției și sancționarea celor vinovați de bătaia cruntă soldată cu decesul unui tânăr. Solicităm ca societatea să fie informată cu regularitate despre mersul anchetei”, se mai spune în mesajul Maiei Sandu.

Amintim că, un bărbat de 30 de ani s-a stins la Spitalul de Urgență după ce a stat internat 6 zile fiind în stare de comă din cauza traumatismelor grave pe care le avea. Bărbatul ar fi fost bătut cu bestialitate de mai mulți sportivi profesioniști K1 în apropierea centrului comercial Atrium, din Chișinău. 

Bărbatul a fost transportat la spital în noaptea de 18 spre 19 mai. Acesta avea multiple traumatisme ale scheletului facial, iar în aceeași dimineață a fost supus unei intervenții chirurgicale în regim de urgență, pentru extragerea hematomului cerebral. După șase zile de comă, bărbatul a decedat. 

Astăzi, bărbatul decedat, pe nume Sergiu, a fost condus astăzi pe ultimul drum fiind înmormântat în localitatea lui de baştină - Orhei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării