main logo
5775

Maia Sandu a promulgat legea care interzice purtarea panglicii Sf. Gheorghe

Președintele țării, Maia Sandu, a promulgat astăzi legea privind interzicerea în Republica Moldova a simbolurilor „Z” și „V”, dar și a panglicii Sfântului Gheorghe, asociate cu agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Maia Sandu a promulgat legea care interzice panglica Sf. GheorgheColaj: știri.md

Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă, transmite Știri.md.

Potrivit președintei, legea va intra în vigoare din momentul publicării.

„Am promulgat legea care interzice folosirea simbolurilor ce promovează agresiunea militară. Legea a intrat în vigoare în momentul promulgării. Acest lucru nu atentează la memoria noastră istorică. 

Oamenii vor putea să-i comemoreze în continuare pe cei care au luptat în Al Doilea Război Mondial. Noi ținem minte sacrificiul eroilor, știm cât de mare a fost prețul. 100 de mii de oameni din Moldova și-au pierdut viața ca noi să trăim în pace. 

Specularea victoriei din 1945 pentru a promova agresiunea rusă împotriva Ucrainei este inadmisibilă”, a declarat Maia Sandu.

Totodată, președinta a subliniat că Republica Moldova este o țară a păcii și a îndemnat oamenii să nu tolereze imagini și litere care dezbină.

"Dragi concetățeni, literele niciunui alfabet nu pot fi folosite pentru înstrăinare și dezbinare. Ele nu pot incita la crime și atrocități. Ele nu pot servi pentru glorificarea invaziei unei țări suverane. Alfabetele și literele au fost create pentru buna comunicare și armonie umană. Noi avem propriile semne naționale, religioase și comunitare. Noi prețuim diferite semne internaționale, dovada că facem parte din marea familie a lumii iubitoare de libertate și pace. 

Suntem o țară de oameni cumpătați, binevoitori și pașnici. Noi prețuim pacea și știm s-o apărăm de provocări și rea-voință, de aceea nu putem tolera imagini care ne dezbină, ne instigă la ură și ne îndeamnă la conflicte și ciocniri. 

Sub drapelul nostru național ne regăsim cu toții, indiferent de vârstă, gen, etnie, religie sau profesie. Nu avem nevoie de simboluri care ne vrăjesc. Haideți să fim uniți! Calmul și consolidarea este totul ce ne ajută. Moldova este țară a păcii!", a mai menționat Maia Sandu.

Reamintim că Parlamentul Republicii Moldova a interzis panglica Sfântului Gheorghe în Republica Moldova.

Abonează-te gratuit la Știri.md și pe Telegram pentru a nu pierde cele mai importante noutăți: https://t.me/stirimd.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării