main logo
1386

Maia Sandu a premiat câștigătorii concursului League Challenge

Șefa statului, Maia Sandu, a participat la evenimentul First Lego League Challenge. Aceasta a premiat câștigătorii la concurs și a adus cuvinte de laude pentru participanți.

Maia Sandu a premiat câștigătorii concursului League ChallengeFoto: facebook

Președintele Republicii Moldova susține că proba din acest an a fost una complicată și a fost nevoie de multă ingeniozitate, transmite Știri.md.

„Multă ingeniozitate, creativitate și voie bună am găsit azi la Finala FIRST LEGO League Challenge, cea mai mare competiție internațională în domeniul tehnologiei și roboticii dedicată copiilor și adolescenților, care a reunit sute de elevi din toată țara. M-am bucurat să cunosc tineri entuziaști, plini de idei îndrăznețe. Am înmânat premiile pentru cele mai bune proiecte și am admirat rezultatul muncii echipelor câștigătoare. În acest an, participanții la concurs au trebuit să vină cu soluții pentru transportarea mărfurilor, care să fie rapidă, cost-eficientă, confortabilă oamenilor și prietenoasă mediului. Este o misiune cu care tinerii noștri s-au descurcat de minune și cred că pentru mulți dintre ei aceștia sunt primii pași într-o carieră de succes”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de facebook.

Ulterior, șefa statului a vorbit despre cursul de robotică și despre importanța tehnologiilor pentru viitor. De asemenea, aceasta a adus mulțumiri Guvernului Suediei pentru sprijin.

„Am introdus cursul de Robotică în școlile noastre în anul 2014, iar astăzi acesta e predat în peste 200 de instituții de învățământ și biblioteci din toată țara și este unul dintre cele mai îndrăgite de elevi. Tehnologiile vor schimba viitorul, iar tânăra generație este cea care se împacă cel mai bine cu inovațiile. Mulțumim USAID, Guvernului Suediei și partenerilor locali pentru sprijinul pe care-l oferă în realizarea acestui program. Și mai ales mulțumim profesorilor entuziaști care mențin ingeniozitatea, creativitatea și curiozitatea în tinerii noștri”, a mai adăugat șefa statului.

gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
Ați depistat o greșeală Evidențiați cuvântul și apăsațictrl+enter

Raportați o greșeală

Eroare în text:......
Distribuie știreaDistribuie

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării