main logo
3637

Maia Sandu a fost recenzată: Vă îndemn să răspundeți corect la întrebări

Președinta Maia Sandu a participat la Recensământul populației și locuințelor 2024. Astfel, șefa statului a îndemnat toți cetățenii să participe la acest exercițiu, să fie amabili cu recenzorii și să răspundă corect la întrebări.

Maia Sandu a fost recenzată: Vă îndemn să răspundeți corect la întrebăriFoto: Captură video

„Rezultatele colectate de Biroul Național de Statistică vor ajuta statul să distribuie resursele corect și în funcție de necesități. Recensământul se desfășoară o dată la 10 ani și ne ajută să aflăm câteva informații utile: cât de mare este populația țării, câți oameni trăiesc în diferite localități, câte case sunt conectate la gaz, apă și canalizare, ce ocupație și nivel de studii au cetățenii și altele”, a scris Maia Sandu pe o rețea de socializare, transmite Știri.md.

Șefa statului a adăugat că informațiile colectate sunt confidențiale și protejate prin lege, iar interviul durează aproximativ 10 minute.

„Le mulțumesc tuturor recenzorilor pentru efortul imens și răbdare. Le mulțumesc tuturor cetățenilor care participă la Recensământ și înțeleg că astfel contribuim cu toții la îmbunătățirea condițiilor de viață în Moldova. Participă la Recensământ! Fiecare om și casă contează”, a adăugat președinta.

Potrivit ultimelor date oferite de BNS, până acum au fost recenzate circa 2 milioane 50 de mii de persoane (numărul populației recenzate include atât persoanele cu reședință obișnuită, cât și cele fără reședință obișnuită) și circa 1,4 milioane de locuințe (inclusiv cele ocupate, secundare și neocupate). 

Recensământul se va desfășura până pe data de 7 iulie 2024. 

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării