main logo
572

Maia Sandu a discutat cu Nicolae Ciucă despre relațiile dintre Chișinău și București

Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, au avut astăzi, 9 octombrie, o întrevedere la Chișinău.

Sandu a discutat cu Ciucă despre relațiile dintre Chișinău și BucureștiFoto: Nicolae Ciucă/ Facebook

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat relațiile dintre Chișinău și București, precum și cooperarea bilaterală, „dezvoltată în beneficiul cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului”, transmite Știri.md.

Președinta Maia Sandu a subliniat că România este principalul partener comercial al Republicii Moldova, iar în următorii ani vor fi dezvoltate mai multe proiecte de infrastructură, inclusiv poduri peste Prut, pentru comerț, circulație mai ușoară și conectare la spațiul european. 

„Bucureștiul este cel mai mare susținător al drumului nostru către Uniunea Europeană, iar noi suntem recunoscători pentru această susținere. Vom depune tot efortul să ne alăturăm și noi marii familii europene”, a punctat președinta. 

La rândul său președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, a menționat că votul din Parlamentul European, care sprijină ferm parcursul european al Republicii Moldova, reprezintă un pas esențial pentru viitorul european al țării noastre.

„România va rămâne alături de Republica Moldova, susținând cu tărie integrarea sa în Uniunea Europeană”, spune Ciucă.

În acest context, oficialul a reiterat că întâlnirea de astăzi este o oportunitate de a reafirma sprijinul său „deplin pentru reformele curajoase inițiate în Moldova”.

„Voi consolida parteneriatul nostru și voi susține toate eforturile menite să aducă Moldova mai aproape de familia europeană”, mai spune oficialul român.


Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării