main logo
2303

Maia Sandu a cerut SUA sancționarea a nouă persoane și 12 entități

Maia Sandu a avut o întrevedere cu Dereck J. Hogan, asistentul principal adjunct al secretarului de stat din cadrul Biroului pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Departamentul de Stat al SUA și fost ambasador al SUA în țara noastră.

Maia Sandu a cerut SUA sancționarea a nouă persoane și 12 entitățiFoto: știri.md

Subiectele discuției au vizat dialogul strategic bilateral Moldova - SUA, precum și situația politică și de securitate din țară și regiune, transmite Știri.md.

Președinta Maia Sandu a reiterat importanța acțiunii Departamentului Trezoreriei SUA de a sancționa nouă persoane și 12 entități, asociate cu corupția mare și cu influența Kremlinului în treburile noastre interne. 

În context, șefa statului a subliniat că ne dorim o cooperare și mai strânsă în ceea ce privește asistența judiciară în materie penală, inclusiv în procesul recuperării banilor publici furați de la cetățenii Republicii Moldova.

Președinta Maia Sandu a apreciat contribuția guvernului american la dezvoltarea relațiilor de prietenie și cooperare și a mulțumit fostului ambasador pentru sprijinul important oferit de către SUA în reformele politice, economice și anticorupție, aprofundarea integrării europene, precum și pentru ajutorul financiar considerabil ca să depășim crizele curente.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării