main logo
645

Mai mulți tineri din Moldova au beneficiat de programul de tabere ARC

496 de tineri din Republica Moldova au participat la taberele de vară ARC 2019 până pe 1 august 2019.

Mai mulți tineri din Moldova au beneficiat de programul de tabere ARC

Potrivit Ambasadei României la Chişinău, taberele au fost organizate în localităţile Oglinzi, judeţul Neamţ; Sulina, judeţul Tulcea; Căprioara, judeţul Hunedoara şi Săcelu, judeţul Gorj, transmite Știri.md cu referire la Tvr.md.

1.173 de locuri au fost alocate în cadrul ediţiei din 2019, pentru românii din Republica Moldova, ceea ce reprezintă o contribuţie importantă a României la pregătirea şi educarea tinerei generaţii.

Taberele de vară ARC sunt organizate anual de către Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului din România. 

Acţiunile desfăşurate în cadrul acestui program se axează pe activităţi educative, culturale şi sportive, cuprinzând prelegeri având ca tematică istoria şi civilizaţia românească, cursuri de limba română, concursuri de cultură generală şi proiecţii de filme.

Programul este la a unsprezecea ediţie şi se adresează etnicilor români din afara graniţelor: elevi, tineri, studenţi din ţările aflate în vecinătatea României şi Balcani: Serbia, Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova (inclusiv regiunea Transnistreană), Albania, Macedonia de Nord, Croaţia, precum şi românilor din diaspora de mobilitate din ţări ca Italia, Spania, Franţa, Belgia, Germania, Austria, Marea Britanie, Grecia, Canada, SUA.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării