main logo
1722

Mai mulți tineri din cadrul Academiei Ștefan cel Mare au fost premiați

De Ziua Internațională a Studentului, mai mulți tineri din cadrul Academiei „Ștefan cel Mare” au fost premiați pentru merite și reușite.

Mai mulți tineri din cadrul Academiei Ștefan cel Mare au fost premiațiFoto: Simbol

În cadrul unui eveniment festiv, prim-prorectorul pentru studii şi management al calităţii, Iurie Odagiu, a adresat un mesaj de felicitare studenţilor, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

„Această zi este una importantă, deoarece simbolizează libertatea, dreptul la cunoştinţe și dreptul la cercetare. Dintotdeauna, tinerii au fost acea forţă motrice, care au promovat ideea democraţiei și libertăţii. Pentru orice țară tinerii sunt cei care reprezintă dezvoltarea şi viitorul națiunii. Voi sunteţi cei care reprezentaţi viitorul Republicii Moldova prin dezvoltarea cunoaşterii, a ştiinţei securităţii şi prin promovarea și respectarea drepturilor. Sarcina voastră este să preluați experienţa frumoasă a generaţiilor precedente şi să o dezvoltaţi şi implementați pentru întreaga societate”, a spus Iurie Odagiu.

Evenimentul s-a desfășurat într-o atmosferă solemnă, în prezența înaltelor simboluri naționale. Studenții au prezentat onoruri Drapelului de Luptă al instituției, au intonat Imnul Republicii Moldova și au defilat în fața superiorilor.

Totodată, tinerii au fost decernați cu diplome de merit pe categorii, în semn de recunoştinţă pentru eforturile semnificative şi rezultatele remarcabile obținute: la studii; în domeniul cercetării; pentru performanţe sportive; pentru participare şi implicare activă în diverse activităţi extraşcolare; pentru disciplină ireproşabilă şi executarea exemplară a atribuţiilor funcţionale pe parcursul anului universitar 2022-2023.

În partea festivă a evenimentului a evoluat laureata multiplelor concursuri internaționale din domeniu – Orchestra „Model” a Inspectoratului General de Carabinieri, care a prezentat un program artistic, în frunte cu conducătorul Oleg Cazacu.

Știri.md amintește că pe 17 noiembrie este marcată Ziua Internațională a Studenților. În Moldova, potrivit datelor Biroului Național de Statistică (BNS), 56.700 de persoane frecventează orele la universitate.

Totodată, ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a venit cu un mesaj de felicitare pentru studenți în care i-a felicitat și a spus că autoritățile își doresc ca un număr cât mai mare de tineri să aleagă să învețe în universitățile din țara noastră.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării