209
0
Mai mulți sportivi cu dizabilități participă la un maraton pe râul Nistru
209
0

Aproximativ 50 de sportivi cu dizabilități din Ucraina, Belarus și Republica Moldova s-au angajat să parcurgă pe caiace o porțiune a râului Nistru.

Startul a fost dat la Naslavcea. Finișul este programat pentru 2 iunie la Soroca. Genericul competiției este „Pace, prietenie și colaborare”, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

”A fost o inaugurare a competiției extraordinar de frumoasă, emoționantă. În primul rând, pentru curajul acestor oameni cu necesități speciale de a face sport în pofida tuturor vicisitudinilor sorții. Apoi bucuria revederii, pentru că acest maraton a devenit deja tradițional”, a declarat pentru agenție consilierul președintelui Comitetului Parolimpic al Republicii Moldova, Dumitru Eșanu, prezent la startul competiției.

La festivitatea de inaugurare a participat un grup de factori decizionali implicați în buna desfășurare a cursei: fondatorul ei, Anatol Dovbaniuc, directorul Clubului Sportiv "Victoria” din Bălți, maestrul sportului Vadim Mariniuc, antrenor la Școala sportivă pentru copii și tineret din Ocnița, directorul acestei școli, Eduard Tintiuc, directorul Școlii sportive din Secureni (Ucraina), Tudor Blîndu, alte persoane responsabile din zona de nord a țării.

În pauzele ce vor interveni pe parcursul competiției sunt programate concursuri la joc de dame, şah, badminton,volei, baschet, minifotbal, tenis de masă. 

Maratonul se va încheia cu o excursie la cetatea Sorocii, dar și alte locuri memorabile din zona orașului.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter