main logo
426

Mai mulți salvatori au fost ridicați pe alertă în centrul și sudul țării

În dimineața zilei de 27 septembrie, peste 300 de salvatori din cadrul Direcțiilor situațiilor excepționale regionale Hâncești, Căușeni și UTA Gagauzia a IGSU au fost ridicați pe alertă.

Mai mulți salvatori au fost ridicați pe alertă în centrul și sudul țăriiFoto: facebook/Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI

Verificarea efectivului a fost efectuată la indicația conducerii IGSU pentru a analiza starea de pregătire, timpul de reacționare a salvatorilor în cazul declanșării situațiilor excepționale în special a celor specific sezonului rece a anului, transmite Știri.md

Mai mult, în cadrul verificărilor, efectivul a prezentat modul întreținerii tehnicii și echipamentului din dotare, utilizate în descarcerare, intervenții la incendii, deblocări  din dărâmături, dar și autovehicule cu tracțiune sporită folosite în condiții grele de iarnă. 

Decizia de efectuare a verificărilor în subdiviziunile teritoriale a fost luată de conducerea IGSU pentru fortificarea capacităților de intervenție în caz de situații de risc. În acest sens a fost elaborat și un scenariu care a prevăzut o situație tactică de intervenție a salvatorilor ridicați pe alertă. 

Conform legendei, în urma ploilor abundente pe teritoriul Republicii Moldova în mai multe bazine acvatice a fost înregistrată creșterea nivelului apei, iar în unele regiuni au fost raportate localități inundate. Astfel, în localitatea Cneazevca, raionul Hâncești apele, potrivit scenariului, s-au revărsat peste digul de protecție. 

La fața locului în mod de urgență s-au deplasat echipajele de salvatori  pentru consolidarea barajului de protecție și prevenirea inundațiilor. 

Activități similare au fost desfășurate în raionul Căușeni,  dar și în UTA Găgăuzia. Conducerea IGSU dispune astfel de testări de cel puțin două ori pe an. 

Scopul acestora este de a crește capacității de reacție a subdiviziunilor IGSU în situații de urgență. Măsuri similare ar putea  fi simulate și în alte subdiviziuni regionale și municipale IGSU.

Image may contain: one or more people, people standing and outdoor

Image may contain: car, sky, outdoor and nature

Image may contain: tree, sky and outdoor

Image may contain: 3 people, people standing and outdoor

Image may contain: car and outdoor

Image may contain: car and outdoor

Image may contain: one or more people and outdoor

Image may contain: one or more people, people standing, outdoor, nature and water

Image may contain: sky, outdoor, water and nature

Sursa foto: facebook/Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării