main logo
1692

Mai mulți profesori de la UTM, premiaţi la Gala Excelenţei Academice

Cei mai merituoşi profesori, cercetători ştiinţifici şi colaboratori de la Universitatea Tehnică au fost premiaţi ieri, 10 septembrie, intr-o Gală a Excelenţei Academice. Evenimentul a celebrat și cei 60 de ani de la fondarea universităţii.

Mai mulți profesori de la UTM, premiaţi la Gala Excelenţei AcademiceImagine simbol

Universitatea Tehnică din Republica Moldova are 11 facultăţi, trei institute de cercetare, un colegiu, mai multe centre de cercetare şi instruire, dar şi spaţii de creaţie precum FabLab şi Ziphouse, transmite Știri.md, cu referire la tvrmoldova.md.

„Îmi pare foarte bine să constat că noua conducere a administraţiei nu a distrus ceea ce noi am început şi am promovat, dar au ştiut să consolideze, să dezvolte în continuare”, spune Ion Bostan, academician, ex-rector al UTM. 

„La ciclul întâi, Facultatea de Design are 636 de studenţi şi suntem mândri că suntem în continuă creştere, o dinamică pozitivă ceea ce face mai multă atractivitate aceşti 60 de ani foarte frumoşi, şase decenii ai Universităţii Tehnice”, susține Sergiu Tronciu, decanul Facultății de Design. 

Universitatea Tehnică vrea să devină o instituției de învățământ modernă, în pas cu noile tehnologii, dar cu accent pe performanța studenților și a profesorilor. 

Potrivit ministrului Educației și Cercetării, Dan Perciun, reputația UTM-ului și lucrurile pe care le-a realizat în acești 60 de ani vorbesc de la sine. Acesta susține că crede că este imposibil de imaginat societatea Republicii Moldova, economia Republicii Moldova fără Universitatea Tehnică. 

Universitatea Tehnică a Moldovei a fost fondată în 1964 cu denumirea iniţială de Institutul Politehnic din Chişinău.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării