main logo
1164

Mai mulți moldoveni au vrut să treacă vama cu bunuri nedeclarate

Angajații Serviciului Vamal au stopat în trafic, în apropierea municipiului Chișinău, un microbuz de marca Mercedes Sprinter, care efectua cursa regulată Cernăuți-Chișinău.

Mai mulți moldoveni au vrut să treacă vama cu bunuri nedeclarate

În urma unui control fizic detaliat, vameșii au depistat cantități mari de mărfuri de larg consum, printre care telefoane mobile, măști de protecție, produse de igienă personală, articole vestimentare, încălțăminte, tăinuite în vederea eschivării de la achitarea plăților vamale, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

Totodată, potrivit oamenilor legii, la posturile vamale Leușeni și Aeroportul Internațional Chișinău, angajații vamali au ridicat produse alimentare, electrocasnice, plăci video, dar și 320 pachete de țigări, care erau ascunse în valiza unui pasager al cursei aeriene Chișinău-Londra.

De menționat că, în toate cazurile enumerate, mărfurile au fost indisponibilizate, iar cercetările continuă în vederea stabilirii complete a circumstanțelor.

De asemenea, funcționarii vamali menționează că, pentru nerespectarea condițiilor de derulare a regimului vamal de admitere temporară, persoanele riscă amenzi de la 3.000 la 4.500 lei, cu obligativitatea scoaterii mijlocului de transport de pe teritoriul Republicii Moldova.

Pentru informații referitoare la regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri,puteți contacta numărul de telefon: +373 22 788 888 (Centrul Unic de Apel al Serviciului Vamal).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării