main logo
554

Mai mulți locatari din Căușeni s-au apucat să-și repare singuri drumurile

Sătui să mai aștepte când se vor implică autoritățile, mai mulți locatari din Causeni s-au apucat să-și repare singuri drumurile.

Mai mulți locatari din Căușeni s-au apucat să-și repare drumurile

Au pus mâna de la mâna și au cerut și de la primărie. Lucrările sunt în toi, iar oamenii așteaptă cu nerăbdare -și vădă străzile reparate.

Pe stradă Fântânilor din Causeni lucrările de reparație a drumului sunt în toi, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

Muncitorii îl acoperă cu prundiș. Tamara Ilieș a revenit acasă în vacanță din Italia acolo unde muncește de șapte ani. O bună parte din ultimul sau salariu, mai exact, 500 de euro i-a turnat în proiectul mahalei.

Tamara Ilieș: "Când vin acasă vreau  văd o stradă luminoasă, intradevar era o mizerie. Nici nu puteam ieșim cu mașînă."

Iar Valentina Ceban a revenit nu demult de la fiul sau din Canada. A rămas impresionată de condițiile de trăi de acolo, iar când și-a revăzut drumul din față porții, s-a întristat.

Valentina Ceban:  „Drumul era foarte rău, nu puteai ieși deloc. Am contribuit 10 mii de lei.”

Oamenii spun  nu-și amintesc  drumul  fi fost reparat vreodată. Acum speră nu vor mai frământă noroiul după fiecare ploaie.

"Când plouă aici era glod mașinile nu puteau trece. Copii la școală la grădiniță foarte greu."

"Am pus bani groși, toată lumea a sărit în ajutor -i pentru noi asta. O avem și lumina. Eu cred o  fie o treaba bună, o fie foarte bine."

"Drumul nu a fost reparat nicodată, singur cu puterile mele am pus pietriș. Iarnă doar în ciubote de razana."

Locatarii au reușit convingă și primăria se implice, așa autoritățile au pus la bătaie 120 de mii de lei. Locatarii au completat bugetul cu încă 20 de mii și au angajat o companie de construcții.

Între timp, pe stradă Gorchii localnicii lucrează dis-de-dimineață cu mâinile și cu uneltele lor. Petru Varnic este cel care a venit cu ideea de a-și repara drumul. Muncește de mai bine de 15 ani în Portugalia și a decis  și acasă se poate mai bine.

Lucrările costă în jur de 70 de mii de lei, iar suma a fost împărțită în jumătate între locatari și primărie.

Viceprimarul orașului Causeni susține pentru amenajarea drumurilor din localitate, autoritățile au alocat un milion 200 de mii de lei, dar oricum nu este suficient. Din acești bani vor fi reabilitate în jur de șase străzi de importantă locală

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării