main logo
940

Mai mulţi copii din Ceadîr-Lunga nu au fost înmatriculați la şcoală. Părinţii au refuzat să-i vaccineze contra rujeolei

Circa 200 de copiii din Ceadîr-Lunga nu au fost înmatriculați la şcoală din cauza că părinţii lor au refuzat să-i vaccineze contra rujeolei.

Sute de copii nu au fost înmatriculați la şcoală din cauza rujeolei

Despre asta a anunţat preşedintele raionului Ceadîr- Lunga, Valentin Cara în cadrul unei conferinţe organizate, relatează Știri.md cu referire la publika.md.

Vom face tot posibilul ca toţi copiii să fie vaccinaţi, iar numărul celor care nu au ajuns la şcoală să scadă, a mai precizat Cara. 

„Credem că un număr mare de copiii nu au fost înmatriculaţi la şcoală. Numai în raionul Ceadîr-Lunga nu au fost înmatriculaţi 200 de copiii. Noi înţelegem că copiilor le este lezat dreptul de a merge la studii. Încercăm să facem tot posibilul pentru a remedia situaţia, să discutăm cu părinţii acestor copiii care încă nu au fost vaccinaţi", a spus preşedintele raionului Ceadîr-Lunga, Valentin Cara.

Cei care nu sunt vaccinaţi contra rujeolei sunt mai expuşi riscului de a contamina  acest virus.  Astfel, până în prezent în Ceadîr-Lunga au fost confirmate 156 cazuri de rujeolă, dintre care 151 sunt copiii şi cinci maturi.

Aproximativ 500 de părinţi din raionul Ceadîr-Lunga au refuzat să-şi vaccineze copiii. În Vulcăneşti s-au înregistrat 37 de cazuri de rujeolă, care 35 copiii şi doi maturi.  

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării