171
0
Mai mulţi copii din Capitală au învăţat cum este creat un desen animat
171
0

Animaţia pe computer este mai mult decât o joacă pentru copii. Drept dovadă este faptul că aceasta se înscrie în lista profesiilor viitorului.

La Chişinău, mai mulţi copii au participat la o tabără de animaţie unde au învăţat, pas cu pas, cum este creat un desen animat, transmite Știri.md cu referire la Tvr.md.

Alexandra are 10 ani şi deja se visează creator de animaţie. Tocmai de aceea, vara aceasta a decis că e timpul să facă parte dintr-o tabără care, în premieră, şi-a propus să popularizeze aceasta profesie în rândul copiilor din Republica Moldova.

În tabără, copila a reuşit să-și creeze propria animaţie. Iată de ce nu e de mirare că Alexandra are deja în plan un nou proiect. De această dată, unul mai complicat.

Și Sebastian, la cei şapte ani ai săi, a însuşit deja primii paşi de la teorie la practică, pentru a obţine, într-un final, o animaţie de nota 10.

Specialiştii susţin că animaţia dezvoltă mai multe abilităţi, motiv pentru care activitatea este recomandată pe deplin celor mici.

Chiar dacă în ultima perioadă animaţia câştigă tot mai mult teren în Republica Moldova, experţii spun că, din cauza costurilor mari, evoluţia acestui domeniu rămâne incertă.

Primul film de animaţie din istorie este “El Apostol”, apărut în Argentina, în anul 1917, cu o durată de 70 de minute.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter