main logo
15208

Mai mulți angajați ai Spitalului de Psihiatrie din Capitală, infectați cu COVID-19

Mai mulți angajați ai Spitalului de psihiatrie din Capitală au fost testați pozitiv pentru COVID-19.

Oficial: Angajați ai Spitalului de Psihiatrie, infectați cu COVID-19

Despre aceasta a anunțat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul emisiunii „Puterea a patra”, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

„Avem 69 de lucrători medicali infectați. Din ei, doar la 9 le-a fost determinată legătura cauzală cu activitatea profesională. În cazul respectiv (al celorlalți 60 de angajați) este vorba despre contactul cu o persoană infectată, fie că e soț sau colectivitate. Este vorba de transmiterea locală, comunitară.

Ca exemplu, avem un spital în municipiul Chișinău - spitalul de psihiatrie, unde noi nu avem la momentul actual pacienți cu COVID-19, dar avem infectarea personalului medical, inclusiv bufetiera din cadrul instituției respective. Medicul este expus unui risc mai sporit decât ceilalți”, a precizat Dumbrăveanu.

Vom preciza că, luni, reporterii Deschide.md au încercat să ia legătura cu reprezentanții Spitalului de Psihiatrie pentru a obține o confirmare a informației privind infectarea mai multor angajați. Responsabilii de acolo au infirmat acest lucru.

Totuși, aceștia au recomandat să se revină cu un apel la vicedirectorul instituției. Cel din urmă, însă, nu a răspuns apelurilor insistente ale jurnaliștilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării