main logo
318

Mai mulți agenți economici din Chișinău au solicitat deconectarea căldurii

Un număr de 110 agenți economici din municipiul Chișinău au solicitat deconectarea energiei termice.

Mai mulți agenți economici din Chișinău au cerut deconectarea călduriiMai mulți agenți economici din Chișinău au solicitat deconectarea căldurii

Șeful Serviciului comunicare al Termoelectrica S.A., Elena Junghina, a precizat pentru agenție că, deocamdată, întreprinderea nu a primit solicitări cu privire la deconectarea energiei termice din partea administratorilor de bloc, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

„Avem însă informația din teritoriu că responsabilii de reglarea temperaturii intervin, inclusiv prin deconectarea pe timp de zi, sau de noapte, la necesitatea locatarilor. Locatarii sunt cei care decid când se conectează sau deconectează de la servicii, în funcție de necesitate”, a precizat Elena Junghina.

Conform Contractului de furnizare a energiei termice, Termoelectrica S.A. sistează livrarea energiei termice pentru încălzire la solicitarea gestionarului fondului locativ, întrucât, în conformitate cu prevederile legale, reprezentantul autorizat al consumatorilor este administratorul fondului locativ, care este în drept să solicite pornirea sau sistarea furnizării agentului termic pe circuitul de încălzire al blocului, doar după o consultare cu locatarii.

„Procedura de conectare și deconectare a serviciilor de termoficare a rămas aceeași. În această perioadă de tranziție a temperaturii aerului exterior, gestionarii fondului locativ, de comun acord cu locatarii, stabilesc debitul agentului termic, astfel încât să existe un confort termic în apartamente. Instalațiile Termoelectrica S.A. aflate în subsolul blocului, care asigură furnizarea energiei termice, permit ca consumatorii să se deconecteze pe parcursul zilei, iar seara, atunci când temperaturile sunt scăzute, la necesitate, să fie reluat consumul de energie termică”, a menționat Veaceslav Eni, directorul general al Termoelectrica S.A.

Primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a afirmat că va semna mai târziu dispoziția de încheiere a sezonului de încălzire în capitală, în funcție de condițiile meteo. Edilul a precizat că deocamdată spitalele, școlile și grădinițele nu pot rămâne fără căldură, pentru că noaptea e încă destul de rece. „Primesc mesaje de la oameni că e foarte cald în apartamente. Puteți deconecta sau regla căldură direct de la bloc, printr-o solicitare către gestionar. Important să fie de acord cu acest lucru majoritatea locatarilor”, a scris Codreanu pe pagina sa oficială de pe o rețea de socializare.

Termoelectrica S.A. asigură cu energie termică peste 5.678 de imobile, dintre care circa 594 de instituții bugetare, aproximativ 814 de agenți economici, inclusiv 209 mii de apartamente, în aproximativ 2.955 de blocuri locative în municipiul Chișinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării