main logo
510

Mai multe universități au publicat rezultatele preliminare ale admiterii

Mai multe instituții de învățământ superior au afișat rezultatele preliminare ale admiterii la studii în anul de învățământ 2019-2020.

Mai multe universități au publicat rezultatele preliminare ale admiteriiFoto: moldpres.md

Printre instituțiile care au afișat rezultatele se numără Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, transmite Știri.md cu referire la Moldpres. 

Potrivit regulilor stabilite de universități, candidații declarați admiși, care au optat pentru mai multe instituții de învățământ, vor avea la dispoziție un anumit termen pentru a depune actele de studii în original la universitatea la care vor decide să-și continue studiile. 

În cazul în care, în urma sesiunii de bază, în unele universități au rămas locuri neacoperite, instituțiile  vor putea decide organizarea unei sesiuni suplimentare de admitere.

Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, și în acest an fiecare universitate stabilește termenele de depunere a actelor și metodologia proprie de admitere.

Guvernul a aprobat recent comanda de stat de pregătire a cadrelor de specialitate, cu finanțare de la bugetul de stat, în instituțiile de învățământ superior, pentru anul de studii 2019-2020. Astfel, comanda de stat pentru ciclul I – studii superioare de licență prevede admiterea a 4906 persoane în cadrul a 26 de domenii generale de studii. La studiile superioare de master (ciclul II) se prevede admiterea a 2876 de persoane. 

În Republica Moldova există 17 instituții de învățământ superior de stat și nouă private.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării