main logo
501

Mai multe teatre din România, Rusia și Ucraina vor prezenta spectacole pentru copii la Chișinău

Teatre de păpuși din România, Rusia și Ucraina vor prezenta în următoarele trei zile mai multe spectacole pentru copii pe scenele teatrelor din Capitală, în cadrul Festivalului Internațional al teatrelor de Păpuși ”Sub căciula lui Guguță”, care se desfășoară în perioada 15-22 aprilie în R. Moldova.

Teatre din România, Rusia și Ucraina vor prezenta spectacole la Chișinău

Mâine, la ora 10.00, la Teatrul Municipal ”Guguță”  Teatrul pentru Copii ”Arlechino” din Brașov, România, va juca spectacolul ”Pisicile nearistocrate”, scenariul și regia: Eva Labadi, scenografia: Dio Zoltan, coloana sonoră: Cari Tibor, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Potrivit organizatorilor, într-o suburbie a Londrei, un love-story pisicesc se naște între un motan de cartier – Tom Beron și o delicată felină roz pe numele său – Pincat, ajunsă printr-o nefericită întâmplare în stradă, în condiții de viață necunoscute ei până atunci. 

Povestea, pusă în scenă într-o manieră care balansează între melodramă și comic, cu o scenografie cu elemente inedite, punctează diferențele între bogați și săraci pe parcursul câtorva zile în care personajele interacționează între ele, trecând prin diverse peripeții care le modifică percepția asupra valorilor esențiale ale vieții.

În aceeași zi, la 15.30,  la Teatrul ”Guguță”, Teatrul de Păpuși din Tula, Rusia va prezenta spectacolul ”Trei urși”, adaptare scenică după povestea lui L. N. Tolstoi, scenariul și regia:  Igor Federiko,  iar la 13.30 la Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” – spectacolul ”Momo” al Teatrului ”Bacovia” din Bacău , adaptare  liberă de Gheorghe Balinț, după Michael Ende, și la 18.30 -  spectacolul  ”Îngeri - aproape”, scenariu și regia : Irina Țîpina,  al Teatrului de Păpuși ”Belîi volșebnik” Dnepr, Ucraina.

Tot marți, la 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” readuce în scenă spectacolul ”Cântec de leagăn” de D. Matcovschi în regia lui A. Cozub.

Miercuri, la  10.00, la Teatrul ”Guguță”  va avea loc  spectacolul ”Flautul fermecat” al Teatrului de Animație pentru Copii și Tineret  ”Imaginario”  din Ploiești, România, adaptare de Toma Hogea după libretul lui Emmanuel Schikaneder, iar la 15.30 – spectacolul ”Motanul încălțat” de Charles Perrault. Regia: Altmar Looris, al Teatrului de Păpuși Viljandi din Estonia, și la 13.30, pe scena Teatrului ”Licurici” – spectacolul ”Ivasik-Telesik”, regia și scenariul: Alexandr Kuzmin, al Teatrului de Păpuși din Nikolaev, Ucraina.

Toto miercuri, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va prezenta spectacolul ”În ochii tăi fermecători” după Gib Mihăiescu și la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul  ”Invitația la vals” după Mihail Drumeș în regia Danielei Burlaca.

Joi, 18 aprilie, la 10.00, la Teatrul ”Guguță” va avea loc spectacolul ”Kotigoroșco” al Teatrului de Păpuși din Ivano-Frankovsk, Ucraina,  scenariul și regia: Iaroslav Gruțețki, iar la 13.0 – spectacolul  ”Kai și Gherda” după  H. Ch. Andersen, regia: Serghei Brijani și la 14.30  - spectacolul ”Copacul muzical”  al Teatrului de Păpuși din Herson, Ucraina,  scenariul: S. Levin, regia: D. Drapikovski.

În aceeași zi, la 18.00, la teatrul ”Luceafărul va fi jucat spectacolul "Questa e la vita dolce?.." de  Gh. Urschi, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” spectacolul ”Panică la Grand Hotel”  după Ray Cooney în regia lui Sandu Vasilache, la Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” – spectacolul ”Vin, femei și tot ce vrei” de A. Strâmbeanu în regia lui Alexandru Grecu și la 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul  ”Labirint ” de Rajiv Joseph.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării