main logo
5922

Mai multe străzi din Capitală, inundate. Mesajul municipalității

Este dezastru în Capitală. Mai multe străzi sunt acoperite de apă în urma ploilor torențiale din ultimele ore, iar circulația transportului este îngreunată.

Mai multe străzi din Capitală, inundate. Mesajul municipalitățiiFoto: Captură ecran

Astfel, Primăria orașului Chișinău anunță că serviciile municipale intervin în toate sectoarele în contextul Codului Galben de instabilitate atmosferică anunțat de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, transmite Știri.md.

În acest sens, municipalitatea face apel către locuitorii și oaspeții Capitalei, să dea dovadă de prudență, pentru a-și proteja sănătatea și bunurile materiale.

„De asemenea, pentru a preveni eventuale incidente, cetățenii sunt îndemnați să evite arborii bătrâni, inclusiv parcarea automobilelor sub aceștia”, menționează autoritatea.

În cazul înregistrării situațiilor problematice, în urma averselor, locuitorii orașului sunt îndemnați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04 sau să sune la numărul unic de urgență 112.

Știri.md amintește că Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis un Cod Galben de instabilitate atmosferică. Astfel, astăzi, în intervalul 16:00-00:00, se prevăd ploi de scurtă durată însoțite de descărcări electrice, izolat averse puternice (15-25 l/m2) și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-18 m/s.

Totodată, ploaia torențială din această după-amiază a inundat mai multe străzi din regiunea transnistreană, iar pe alocuri nivelul apei a ajuns până la genunchi.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării