main logo
2144

Mai multe staţii din raionul Teleneşti, acoperite cu picturi murale

Mai multe staţii de aşteptare a transportului public din raionul Teleneşti au fost acoperite cu picturi murale colorate.

Mai multe staţii din raionul Teleneşti, acoperite cu picturi murale

Timp de câteva luni, elevii alături de profesorii de la Şcoala raională de Arte Plastice „Nicolae Moisei" au redat propriile viziuni asupra naturii, dorind astfel să tragă un semnal de alarmă în privinţa unui râuleţ din zonă, care de ani buni a secat şi este poluat, transmite Știri.md.

Cinci staţii au fost înfrumuseţate cu desenele elevilor câştigători ai concursului "Pictează-ţi staţia", informează Mesager.

Gabriela Stroici îşi face studiile la Şcoala raională de Arte Plastice „Nicolae Moisei" din Teleneşti.

Eleva este autoarea peisajului de pe staţia de aşteptare din oraşul Teleneşti, care a fost selectat în urma concursului.

„Lucrarea mea reprezintă natura, fiind casă pentru noi şi pentru animale. Am reprezentat lumea subacvatică a râului Ciuluc şi am desenat peştii”, spune tânăra.

În procesul de lucru au fost implicaţi elevii câştigători, dar şi profesorii.

„Este o plăcere enormă atunci când îţi vezi munca, atunci când oamenii trec pe alături şi se bucură de aceste culori vii şi faptul că tinerii oraşului participă la viaţa socială”; „Dorim să sensibilizăm populaţia şi să dăruim puţină culoare atunci când ei îşi vor aştepta transportul aici”, spun elevii.

„La sfârşitul picturii mai aplicăm şi un strat de lac pe bază de apă pentru a păstra luminozitatea culorilor şi ca să nu se murdărească pereţii şi a fi uşor de şters”, menţionează o profesoară.

Autorităţile locale au reabilitat staţiile înainte de decorare.

„Am schimbat acoperişul, am pregătit pereţii pentru pictare cu suportul unor voluntari din localitate”, a spus Larisa Corman, primar de Ciulucani.

Trecătorii sunt încântaţi de rezultat.

„Sunt motivele acestea tradiţionale ale noastre, ceea ce ne reprezintă şi într-adevăr este o mare plăcere să vezi aşa ceva”; „Unii dintre cei care au pictat aceasta sunt colegii mei. Le doresc mult succes în viaţă, pentru că vor să devină artişti”, spun localnicii.

Proiectul a fost iniţiat de Asociaţia Obştească „EcoVisio", care a oferit materialele şi ustensilele necesare pentru pictarea staţiilor.

„Acest generic - „Pictează-ţi staţia” - a fost denumit în urma faptului că apele noastre, natura noastră care ne înconjoară de la sate necesită un pic susţinute prin curăţenie, trebuie de adus în ordine şi de îmbogăţit tot ceea menţine de natura”, afirmă Svetlana Caprian, director Şcoala de Arte.

Prin implicarea elevilor şi profesorilor au fost decorate staţiile de aşteptare a transportului public din satele Mîndreşti, Ciulucani, Verejeni, Mihălaşa şi oraşul Teleneşti.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării