main logo
3263

Mai multe spitale din Moldova, dotate cu zeci de paturi multifuncționale

Mai multe spitale și-au dotat secțiile de terapie intensivă cu paturi multifuncționale grație sprijinului Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM).

Mai multe spitale din Moldova, dotate cu zeci de paturi multifuncționaleImagine simbol

Este vorba de instituțiile medico-sanitare publice Spitalul Raional Hâncești, Spitalul Raional Soroca „A Prisăcari”, Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Raional Comrat „I. Gurfinchel”, Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, SCM „Gheorghe Paladi”, Spitalul Raional Florești, transmite Știri.md.

Potrivit autorităților, dotarea spitalelor cu paturi multifuncționale a fost posibilă în cadrul proiectelor finanțate din Fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al CNAM. Astfel, au fost achiziționate 132 de paturi multifuncționale cu o valoare totală de peste 7,2 milioane de lei.

„În urma unor vizite de monitorizare a executării proiectelor, reprezentanții CNAM au constatat că toate paturile multifuncționale au fost instalate în secțiile de terapie ale celor șapte instituții medicale. Modelele acestora corespund specificațiilor tehnice ale contractelor de achiziții și ale actelor de instalare. Nereguli în implementarea proiectelor nu au fost depistate”, se arată în mesajul CNAM.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării