main logo
875

Mai multe semne turistice multilingve au fost inaugurate la Chişinău

Peste 20 de semne turistice multilingve au fost inaugurate astăzi pe mai multe străzi din Capitală.

Mai multe semne turistice multilingve au fost inaugurate la ChişinăuMai multe semne turistice multilingve au fost inaugurate la Chişinău

La eveniment au participat primarul general interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, şeful Oficiului Consiliului Europei în R. Moldova, William Massolin, reprezentantul Delegaţiei Uniunii Europene la Chișinău, Gintautas Baranauskas, și reprezentanți ai minorităților etnice, transmite Știri.md

Primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a specificat că, în total, pe străzile oraşului vor fi instalate 23 de indicatoare în 71 de locații. „Semnele vor marca cele mai importante obiective turistice din oraş. Inscripțiile vor fi în limbile română și engleză, precum și în limbile minorităților etnice – rusă, ucraineană, germană, bulgară și idiș. În așa mod ne dorim să promovăm valorile multiculturale și turismul în țara noastră”, a spus Codreanu.

La rândul său, şeful Oficiului Consiliului Europei în R. Moldova, William Massolin, a menționat că „astfel de indicatoare vor fi instalate pe întreg teritoriul țării, pentru a evidenția contribuția minorităților naționale”.

„Acest proiect va asigura respectarea limbilor minorităților etnice, fapt care reprezentă o prioritate a Uniunii Europene. Limba este un element de păstrare a identității naționale, de aceea mă bucur foarte mult că a fost realizat cu succes acest proiect”, a afirmat reprezentantul Delegaţiei UE la Chișinău, Gintautas Baranauskas.

Semnele turistice multilingve au fost realizate de Primăria Chișinău în cadrul proiectului „Protejarea minorităților naționale și a limbilor minoritare în Georgia, Republica Moldova și Belarus”, parte a Parteneriatului pentru Bună Guvernare al Uniunii Europene și Consiliului Europei. Inițiativa are un buget de 25.000 de euro.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării