main logo
657

Mai multe posturi TV afiliate socialiștilor, amendate cu câte 5.000 de lei

Mai multe posturi de televiziune afiliate Partidului Socialiștilor din R. Moldova au fost amendate cu câte 5 mii de lei de Consiliul Audiovizualului (CA).

Mai multe posturi TV afiliate socialiștilor, amendate cu câte 5.000 leiColaj: știri.md

Este vorba de posturile „NTV Moldova”, „Exclusiv TV”, „Primul în Moldova” și „Accent TV”, care au fost penalizate din cauza abaterilor de la „concepția generală aprobată de Consiliul Audiovizualului, în special la capitolele: producție proprie și opere europene”, potrivit unui comunicat al autorității Audiovizualului, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Potrivit CA, în cadrul ședinței de vineri, 5 august, au fost examinate rezultatele monitorizării serviciilor media audiovizuale de televiziune „NTV Moldova”, „Exclusiv TV”, „Primul în Moldova” și „Accent TV”, la capitolul respectării Concepției generale a serviciului de programe, în urma autosesizării președintei instituției, Liliana Vițu.

„Astfel, datele monitorizării au atestat devieri de la Concepția generală aprobată de Consiliul Audiovizualului, în special la capitolele: Producție proprie și Opere europene, drept care (…) au fost sancționate cu amenzi în valoare de 5.000 de lei fiecare, pentru nerespectarea Concepției generale a serviciului media audiovizual aprobată de către Consiliul Audiovizualului, în conformitate cu art. 84 alin. (5) lit. g) din Codul serviciilor media audiovizuale”, notează CA.

„Telesistem TV” SRL și PP „Exclusiv Media” SRL, companiile care gestionează posturile TV, sunt obligate să difuzeze textul sancțiunii în următoarele 48 de ore de la data adoptării deciziei privind aplicarea sancțiunii, sonor și/ sau vizual, de cel puțin 3 ori, în orele de maximă audiență, din care o dată în principalul program audiovizual de știri, în cazul serviciilor media audiovizuale generaliste și/sau de știri, precizează Consiliul Audiovizualului.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării