main logo
1126

Mai multe ONG-uri din R. Moldova, premiate de Ministerul Justiției

De Ziua Mondială a ONG-urilor, reprezentanții Ministerului Justiției au apreciat activismul civic și contribuția organizațiilor neguvernamentale la reformele în sectorul justiției, încurajând în acest sens și ONG-urile mai puțin vizibile care la fel se implică cu dedicare la îmbunătățirea lucrurilor în sistemul de drept.

Mai multe ONG-uri din R. Moldova, premiate de Ministerul JustițieiMinistrul Justiției Veronica Mihailov-Moraru/Foto: Justice.gov.md

În cadrul deschiderii Galei „Parteneri de încredere ai justiției”, ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, le-a mulțumit reprezentanților societății civile, dar și partenerilor de dezvoltare care au un aport semnificativ în reformarea justiției și în parcursul de integrare europeană a țării noastre, transmite Știri.md.

„Felicitări tuturor organizațiilor neguvernamentale care contribuie la dezvoltarea societății. ONG-urile au un rol crucial în promovarea și monitorizarea agendei europene a țării noastre, deoarece obiectivul de integrare și îmbrățișarea valorilor europene este și trebuie să fie un obiectiv de țară, al tuturor, pentru care să ne solidarizăm și să depunem eforturi comune”, a menționat Veronica Mihailov-Moraru.

Așadar, în cadrul Galei au fost premiate ONG-urile care susțin Ministerul Justiției, fie prin politici și expertiză, fie prin proiecte implementate cu scopul de a facilita accesul oamenilor la justiție și de a asigura respectarea drepturilor omului. Au fost apreciate și eforturile mass-media care dezbat subiecte ce țin de justiție și informează cetățenii despre acestea.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Fundația Soros Moldova și Agenția Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Ziua Mondială a ONG-urilor a fost instituită la inițiativa lui Mārcis Liors Skadmanis, un tânăr filantrop de origine letonă, și a fost marcată, pentru prima dată, în 2014, de Organizaţia Naţiunilor Unite, liderii Uniunii Europene şi organizaţiile internaţionale. În 2024 celebrăm 10 ani de la instituirea acestei sărbători.

Gala „Parteneri de încredere ai justiției”/Foto: Justice.gov.md

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării