main logo
555

Mai multe medicamente de primă necesitate, oferite gratuit de către stat

Mai multe medicamente de primă necesitate vor fi oferite gratuit tuturor cetăţenilor, indiferent dacă sunt sau nu asiguraţi.

Mai multe medicamente de primă necesitate, oferite gratuit de către stat

Anunţul a fost făcut astăzi de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc, la finele şedinţei săptămânale a formaţiunii, transmite Știri.md cu referire la moldpres.

Potrivit lui Plahotniuc, statul va compensa complet, în proporție de 100%, mai multe medicamente necesare pentru tratamentul celor mai răspândite maladii. „Când am preluat guvernarea în 2016, lista de medicamente parțial compensate conținea aproximativ 80 de denumiri. În ultimii ani, noi am mărit numărul de medicamente compensate până la 150. De asemenea, noi am asigurat eliberarea gratis a medicamentelor, cu rețeta de la medic, pentru toți copiii cu vârsta de până la 18 ani. Astăzi am decis ca un șir de medicamente de primă necesitate să fie oferite în mod gratuit, pentru toate categoriile de cetățeni și avem posibilitatea să implementăm această măsură chiar din luna februarie”, a opinat liderul PDM.

El a adăugat că a solicitat de la Ministerul Sănătăți, Muncii şi Protecţiei Sociale să dea explicațiile necesare despre lista preparatelor gratuite și să asigure ca farmaciile să ofere aceste preparate cetățenilor, în baza de reţetă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării