main logo
290

Mai multe localități din Moldova au fost asigurate cu apă potabilă

Locuitorii orașului Drochia, dar și oamenii din șase sate ale raionului Râșcani se vor bucura de apă potabilă, datorită Uniunii Europene. Gospodăriile a peste 40 de mii de cetățeni vor fi asigurate cu apă la robinet.

Mai multe localități din Moldova au fost asigurate cu apă potabilă

Pentru a îndeplini acest vis al localnicilor, Uniunea Europeană a alocat peste cinci milioane de euro, transmite Știri.md cu referire la Jurnaltv.md.

Până anul viitor, în orașul Drochia urmează să fie reabilitate și extinse în jur de 20 de kilometri de rețele de alimentare cu apă. Totodată, va fi construită o stație de tratare a apei potabile, două de pompare și șapte - hidrofor în blocurile multietajate. 

Astfel, 17.300 de localnici vor fi conectați la sistemul de alimentare cu apă. Pentru construcție, Uniunea Europeană a alocat 1,5 milioane de euro, contribuția beneficiarilor fiind de 162.000 de euro. 

Un alt proiect asemănător este implementat, cu sprijinul financiar al UE, și în raionul Râșcani. În șase sate vor fi construite aproape 20 de kilometri de rețele de distribuție a apei potabile și 40 de kilometri de rețele de canalizare. 

De asemenea, va fi construită o conductă magistrală cu o lungime de 26 de kilometri. 

În cele șase sate vor fi construite și trei stații de epurare a apelor uzate, una de tratare a apei potabile și încă una de pompare. În jur de 23.500 de locuitori vor fi beneficiarii proiectului, a cărui valoare ajunge la 3,5 milioane de euro, bani oferiți de Uniunea Europeană.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării