main logo
551

Mai multe grădinițe, închise pe perioada de vară. Motivul

Mai multe grădinițe din capitală și-au închis ușile pentru reparații. Din această cauză, copiii, la solicitarea părinților, au fost transferați la alte instituții apropiate. Cele care nu mai lucrează începând de astăzi, își vor relua activitatea în septembrie.

Mai multe grădinițe, închise pe perioada de vară. MotivulFoto: tvrmoldova.md

Un exemplu este instituția de educație timpurie 106 din sectorul Botanica, frecventată, de regulă, de 300 de copii, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

De ceva timp, grădinița și-a sistat activitatea pentru a face reparație generală în spălătorie. Lucrările sunt pe sfârșite, astfel că începând cu săptămâna viitoare, copiii vor putea reveni la grădiniță.

„A fost necesară această reparație. Pereții erau umezi, deoarece este umiditate foarte mare. Geamurile erau stricate, în sensul că termenul de uzură era expirat deja. Copiii sunt în grădinița 40. La noi au plecat 42 de copii și la noi urmează să vină 45 de copii de la grădinița 40”, Eugenia Borisovcaia, directoarea Grădiniței nr. 106, Botanica.

Iar o altă grădiniță din sectorul Botanica în care au fost deja efectuate reperații este acum gazdă temporară pentru un grup de peste 50 de copii din instituțiile învecinate.

„Copiii noștri au fost transferați la grădinița nr. 182, în baza cererilor, solicitărilor părinților și pe această perioadă au fost înscriși în listă 54 de copii. 

Acum copiii de la 182 au fost transferați la noi deja până în luna septembrie, deja când o să fie redeschisă instituția”, Natalia Margină, metodista grădiniței nr. 168, Botanica.

„Toți părinții care au necesitatea de a fi copiii instituționalizați pe perioada de vară sau nu au posibilitatea ca copiii să plece în vacanță sau să plece cineva din bunei cu părinții, atunci se propune o altă instituție din preajmă. Unde sunt 3-4 instituții, obligatoriu două din ele pleacă, dar două activează”, Ion Musteață, șef DGETS Botanica.

În acest an, în peste 250 de instituții educaționale din țară sunt organizate reparații capitale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării