main logo
847

Mai multe femei se plâng de condițiile de internare de la IMC

Fotografi dezastruoase și condiții mizerabile în Secția prematuri din cadrul Institutului Mamei și Copilului din Chișinău.

Mai multe femei se plâng de condițiile de internare de la IMCFoto: Știri.md

O mamă a publicat pe Facebook mai multe fotografii, din secția unde a fost internată. Aceasta se plânge pe condiițiile în care e nevoită să stea, transmite Știri.md.

Podea găurită, paturi din secolul trecut, condiții pe alocuri antisanitare, asta transmite femeia care a ajuns în Secția prematuri.

După ce a publicat imaginile pe Facebook, mai multe femei au susținut aceeași opinie și zic că au stat internate în aceleași condiții încă în anul 2003. 

Femeile apelează la conducerea țării să se întreprindă măsuri și să se aloce bani pentru renovarea secției, afirmând că aceste condiții le-au stricat psihicul și au trecut printr-un șoc, fiind internate în Secția prematuri.

Purtătorul de cuvânt al IMC, Maxim Cazacu, ne-a comunicat că administrația spitalului este la curent cu aceste condiții din Secția prematuri.

„Noi suntem la curent cu situația din Secție. Acum căutăm proiecte, inclusiv transfrontaliere, care o să ne ajute să reparăm mai multe secții. În trecut au mai fost reparate mai multe secții de acest fel”, a declarat Maxim Cazacu.

Conform sursei citate, în cadrul Institutului Mamei și a Copilului sunt mai mult de 10 secții care necesită reparație.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării