main logo
8090

Mai multe familii de romi trăiesc în corturi într-un parc din Capitală

Un grup de persoane de etnie romă s-a stabilit în Parcul „Valea Trandafirilor” din municipiul Chișinău.

Mai multe familii de romi trăiesc în corturi într-un parc din CapitalăImagine simbol

Potrivit canalului de Telegram „Vteme”, de câteva săptămâni, un grup format din peste 10 persoane, inclusiv minori și chiar bebeluși, locuiește în corturi, lângă plaja din Parcul „Valea Trandafirilor”, transmite Știri.md.

Martorii oculari susțin că aceștia folosesc vestiarele publice de pe teritoriul plajei drept veceu. Mai mult, ei au provocat câteva incendii de vegetație.

Oamenii legii au fost sesizați de două ori în acest sens pentru a investiga încălcările ordinii publice și condițiile inadecvate în care sunt nevoiți să locuiască copiii.

”Spații verzi împreună cu DGAMS,  DPDC și Poliția au întreprins măsuri în urma cărora 2 adulți au fost plasați în cadrul Centrului de orientare și găzduire a persoanelor fără adăpost. Totodată, sub controlul și protecția DGPDC, 4 copii minori au fost transportați la Institutul Mamei și Copilului”, au declarat responsabilii de la Primărie pentru Știri.md.

Totodată, șefa Serviciului de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, a confirmat pentru Știri.md că oamenii legii au fost sesizați în privința acestui caz. Mai mult, Poliția a mers la fața locului pentru documentare.

Foto: Telegram/Vtememd

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării