main logo
1304

Mai multe doze de Johnson & Johnson, distruse în Moldova

Mai multe doze de vaccin anti-COVID Johnson & Johnson au fost distruse, după ce au fost retrase din Centrele de vaccinare din motiv că nu au fost administrate până la expirarea termenului de valabilitate.

Mai multe doze de Johnson & Johnson, distruse în MoldovaFoto: agora.md

Potrivit directorului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Jelamschi, ar fi vorba de peste 1.600 de doze, transmite Știri.md cu referire la Agora.

„Îmi este greu să vorbesc despre o cifră exactă. Au fost câteva mii, dacă nu greșesc, în jur de 1.600-2.000 de doze Johnson & Johnson care au expirat”, a menționat Nicolae Jelamschi.

Prin intermediul platformei COVAX, Republica Moldova a recepționat 302.400 de doze de Janssen/Johnson & Johnson.

Vaccinul Johnson & Johnson este produs de compania americană farmaceutică Johnson & Johnson, se administrează intramuscular cu o singură doză și e recomandat persoanelor cu vârsta de cel puțin 18 ani. 

În urma studiilor clinice, s-a constatat o eficacitate de 66,3% împotriva tuturor formelor de boală și 100% împotriva spitalizării cauzate de COVID-19.

Până în prezent, peste 20 de milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson au fost administrate în toată lumea.

Vaccinul a fost aprobat de autoritățile din SUA, Uniunea Europeană și precalificat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării