main logo
507

Mai multe cazuri de gripă decât în pandemie, dar tot atâtea câte înainte

Avem mai multe cazuri de gripă decât s-au înregistrat în perioada pandemiei, dar cam tot atâtea câte înaintea ei, susține Ala Nemerenco. Ministra Sănătății precizează că de la începutul sezonului gripal avem 519 cazuri înregistrate.

Mai multe cazuri de gripă decât în pandemie, dar tot atâtea câte înainteFoto: vocea.md

Cei mai afectați sunt copiii de la până la șase ani. Boala debutează cu febră înaltă, iar cel mai frecvent se înregistrează complicații precum pneumonia și bronșiolitele, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

„Conform datelor de supraveghere, în sezonul gripal, în Republică au fost înregistrate cumulativ 519 cazuri de gripă sezonieră, 100.008 infecții acute ale căilor respiratorii. Se manifestă creșterea incidenței, dacă comparăm cu 2021 și 2020. 

Dacă comparăm cu 2018, 2019, numărul de cazuri este aproximativ același. Anul acesta, în primul rând sunt afectați copiii. Complicațiile vin rapid, după debutul bolii. Majoritatea cazurilor, în special la copii, debutează cu febră înaltă”, afirmă Nemerenco.

Șefa de la Sănătate a explicat că numărul cazurilor de îmbolnăvire în rândul copiilor este mai mare din cauza izolării din pandemie. Conform ei, acum micuții fac cunoștință cu virusurile și își creează imunitate.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării