main logo
694

Mai multe căi de acces şi curţi din municipiul Ungheni au fost renovate

Curţile mai multor blocuri de locuit din municipiul Ungheni au fost reparate în cadrul unui proiect de reabilitare a căilor de acces, realizat de autorităţile localităţii.

Mai multe căi de acces şi curţi din municipiul Ungheni au fost renovate

Lucrările au inclus renovarea trotuarelor şi amenajarea parcărilor, transmite Știri.md cu referire la moldpres.

Potrivit Primăriei Ungheni, proiectul amintit prevede patru etape, prima fiind aproape finalizată. Specialiştii în domeniu afirmă că acesta este unul dintre cele mai mari programe de reconstrucție a drumurilor de acces și curților din orașul Ungheni, iar în unele ogrăzi de bloc nu s-a intervenit cu reparații de când au fost construite, adică de aproape 40 de ani.

Locuitorii blocurilor unde au fost finalizate lucrările susţin că situația s-a îmbunătățit considerabil, iar curțile au devenit de nerecunoscut. Mulțumite s-au arătat, mai ales, mamele cu copii mici. Gropile și noroiul acum nu mai constituie un impediment pentru a ieși la plimbare cu bicicletele, cărucioarele și trotinetele.

„Reparația și amenajarea curților blocurilor de locuit reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură, care a fost lansat încă anul trecut. În 2018 am reușit să reparăm capital căile de acces în ogrăzi din municipiul Ungheni și să amenajăm mai multe parcări. Ne propunem să reabilităm toate curțile care sunt în stare deplorabilă. Totodată, îndemnăm cetățenii să dea dovadă de răbdare și înțelegere. Este un proces care presupune timp. Încercăm să identificăm pentru fiecare curte o abordare personalizată și să soluționăm problemele existente: unde există posibilitate, să mărim spațiul pentru parcări, să creăm scurgeri pentru apele pluviale, să defrișăm arborii care împiedică desfăşurarea lucrărilor. De asemenea, licitațiile repetate, determinate de lipsa ofertanților, este o altă cauză a tergiversării lucrărilor de reconstrucție”, a explicat Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.

Pe data de 27 iulie a avut loc licitația pentru a treia etapă, iar pentru etapa a patra a proiectului de reparație a căilor de acces în curțile blocurilor de locuit din municipiul Ungheni, procedura de licitație se va desfășura în data de 15 august.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării