main logo
1255

Mai multe blocuri din Chișinău vor beneficia de termoficare de calitate

Locuitorii din circa 100 de blocuri locative, dar și trei grădinițe din Capitală vor beneficia de servicii de termoficare mai calitative și eficiente energetic. La subsolul clădirilor vor fi instalate 147 de Puncte Termice Individuale de ultimă generație pentru încălzire și prepararea apei calde.

Mai multe blocuri din Chișinău vor beneficia de termoficare de calitate

Prin urmare, aceste instalații vor asigura un consum de energie termică pentru încălzire și prepararea apei calde mai eficient și flexibil, în funcție de necesitățile locatarilor, datorită posibilității de setare a temperaturii dorite la nivel de bloc, prin intermediul panoului de comandă, transmite Știri.md

De menționat că imobilele, care nu dispun de apă caldă menajeră, vor putea restabili sistemul de livrare a apei calde ca urmare a instalării Punctelor Termice Individuale, deoarece instalațiile sunt dotate cu schimbătoare de căldură cu o capacitate de a prepara apa caldă la subsolul blocului și cu livrare imediată, la temperatura setată.

De asemenea, Punctele Termice Individuale vor contribui la reducerea consumurilor, îmbunătățirea calității serviciilor de termoficare, precum și la asigurarea unui nivel sporit de eficiență energetică. 

Totodată, acestea vor oferi flexibilitate și eficiență în funcționarea sistemului centralizat de termoficare, excluzând din circuit echipamentele învechite.

Cel de-al doilea proiect de îmbunătățire a eficienței sistemului de alimentare centralizată cu energie termică (PIESACET-2) este finanțat de Banca Mondială.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării