main logo
2040

Mai multe benzi pentru transportul public, amenajate la Chișinău

În efortul de a îmbunătăți serviciile de transport public și de a facilita deplasarea rapidă a autobuzelor și troleibuzelor, Primăria municipiului Chișinău continuă să dezvolte benzile dedicate pentru vehiculele de rută.

Mai multe benzi pentru transportul public, amenajate la ChișinăuFoto: Primăria Chișinău

Potrivit reprezentanților Primăriei Chișinău, implementate pentru prima dată în 2020, aceste benzi asigură conexiuni rapide între sectoarele orașului și contribuie la creșterea eficienței serviciilor de transport public, reducând timpii de așteptare și sporind accesibilitatea pentru locuitorii și vizitatorii Capitalei, transmite Știri.md.

Anul 2024 marchează o extindere semnificativă a acestui proiect, cu 7,4 km de benzi noi implementate pe trei dintre cele mai importante artere ale orașului: bulevardul Decebal, străzile Alba Iulia și Gheorghe Asachi.

Astfel, până în prezent, 17 străzi din oraș au fost amenajate cu benzi dedicate, totalitatea cărora însumează 45 km pe sens dus-întors.

Este vorba de străzile: Ion Creangă, Ștefan cel Mare și Sfânt, Constantin Negruzzi, Decebal, Dacia, Ciuflea, Grigore Vieru, Constantin Tănase, Mitropolit Gavriil Bănulescu Bodoni, Alexandr Pușkin, Vasile Alecsandri, Gheorghe Asachi, Renașterii Naționale, Bogdan Voievod, Alecu Russo, Mircea cel Bătrân și Alba Iulia.

Mai mult, sunt în curs de coordonare proiectele pentru extinderea benzilor dedicate pe Șoseaua Hâncești (sectorul cuprins între străzile Alexei Mateevici și Miorița), iar schița de proiect pentru bd. Moscova este în faza de elaborare.

„Primăria își continuă angajamentul de a dezvolta un transport public mai eficient și accesibil, contribuind la crearea unei mobilități urbane durabile și rapide pentru cetățeni”, mai anunță Primăria Chișinău.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării