main logo
1186

Mai multe acte false, depistate asupra a doi moldoveni la PTF Leușeni

În punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, pe sensul de ieșire din R. Moldova, au fost identificați doi conaționali care dețineau documente falsificate.

Mai multe acte false, depistate asupra a doi moldoveni la PTF LeușeniImagine simbol

Potrivit Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, în primul caz, în cadrul controlului trecerii frontierei de stat, șoferul unui autoturism a prezentat printre documente și asigurarea auto Cartea Verde, eliberată de autoritățile moldovenești. Cercetările adiționale asupra documentului au stabilit că actul conține indici de falsificare, transmite Știri.md.

După cele depistate, șoferul a declarat că achitase 850 de lei pentru asigurare și era convins că este un document veridic.

Cel de-al doilea conațional s-a prezentat în calitate de pasager într-o mașină de ocazie. Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au trecut în linia doua de control pasagerul. Printre bunurile sale, polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere românesc.

În cadrul verificării tehnice a documentului s-a constatat că acesta prezintă semne de falsificare. În declarații, conaționalul a precizat că prin intermediul unei persoane identificate pe rețelele sociale a obținut permisul contra sumei de 350 de euro.

Conform procedurilor legale, documentele falsificate au fost ridicate, iar cercetările continuă.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării